KNPSV-FM Rwanda Student Exchange Project deel 2

Het KNPSV-FM Rwanda Student Exchange Project krijgt een vervolg!

Farmacie Mondiaal heeft een focus op farmaceutische kennisoverdracht in ontwikkelingslanden. In dit kader gaat Farmacie Mondiaal een kleinschalig onderzoeksproject in Rwanda ondersteunen waaraan masterstudenten Farmacie kunnen deelnemen. Gedurende 6 weken wordt er vanuit de student een bijdrage geleverd aan (literatuur)onderzoek in de onderzoeksgebieden bioanalyse en oncolytica op de Universiteit van Rwanda. Aansluitend op dit project wordt er gedurende enkele dagen ook kennisgemaakt met de Rwandese farmaceutische landschap en de faculteit. Een deel van de reiskosten en de medische profylaxe zal door Farmacie Mondiaal worden vergoed.

 

Het titel van het onderzoek is: Biomonitoring based on Therapeutic Drug Monitoring and related anticancer medicines dosage in Breast and Cervical Cancer in Rwanda Hospitals.

 

Hierbij gaat de student onder begeleiding van een Rwandese apotheker-onderzoeker werken aan dit onderwerp gedurende 5-6 weken. Vanuit Nederland zal er ondersteuning komen van een docent bioanalyse.

 

De globale tijdlijn ziet er als volgt uit:

24 februari: opening aanmeldingsprocedure

26 april: sluiting aanmeldingsprocedure

6-7 mei: selectiegesprekken

Vanaf juni: start project in Rwanda.

 

De aanmeldingsprocedure wordt op 24 februari geopend en sluit op 26 april. Op basis van de aanmeldingen wordt er eventueel een preselectie gedaan waarna de kandidaten zullen worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een FM-bestuurslid en de Commissaris Buitenlandse Zaken van de KNPSV. Het gesprek zal in Utrecht op 6 of 7 mei plaatsvinden. Nadat de studenten zijn geselecteerd, wordt een inventarisatie gemaakt van de reisbeschikbaarheid van de student. De uitvoering van het onderzoek wordt afgestemd op de beschikbaarheid van de student. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier of ga naar de website van de KNPSV.

Voor vragen kan je mailen naar info@farmaciemondiaal.nl of naar commissarisbuitenland@knpsv.nl.

Belangrijke documenten