Single Blog Title

This is a single blog caption

Mongolian Student Visit

Jong talent uit Mongolië bezoekt Nederland

In het kader van de samenwerking tussen Farmacie Mondiaal en de apothekersvereniging uit Mongolië, de AMPP, bezoekt een drietal farmaciestudenten  (o.b.v. een tolkende jonge Mongoolse apotheker) uit Mongolië Nederland voor een impressie op het gebied van de medicatieveiligheid.

Vorig jaar verzorgde collega Raymond Brunink een cursus Medicatieveiligheid in Ulaanbaatar. Hij liet daar met name zien dat er in aanvang een overzichtelijk aantal interactiesignalen kan zijn in de apotheek en dat daar op een gestructureerde wijze mee omgegaan dient te worden. Om echt helder te laten worden hoe een in elkaar zit, en hoe er mee gewerkt wordt, komen de studenten dus een blik werpen. Aangezien de jeugd de toekomst heeft hopen we dat de in NL opgedane kennis en inzichten leiden tot een intrinsieke motivatie om hier in Mongolië verder mee aan de slag te gaan, o.a. door presentaties over hun bezoek te verzorgen voor mede-studenten.

Een ander reden waarom de studenten meedoen is, dat Mongolië grote ambities heeft op het gebied van het moderniseren van de Farmacie over alle linies; opleiding, kwaliteit, overheid etc. Zodoende worden studenten op pad gestuurd om kennis te maken met allerlei facetten van de Farmacie elders in de wereld. Van belang is om op te merken dat Universiteit Groningen betrokken is bij een inventarisatie-onderzoek van het opleidingscurriculum.

Het studentenprogramma omvat het Gimmicks spel van de Utrechtse universiteit, “wat voor signalen zie je in de apotheek” in de poliapotheek van Den Bosch, “hoe komen de signalen tot stand” door Health Base, “wat en hoe doe je aan medicatieveiligheid bij instellingsapotheek” bij o.a. Brocacef Ziekenhuisfarmacie. Het geheel wordt afgesloten met een evaluatie en een rapportage in het Engels waaruit moet blijken hoe zij de verworven kennis willen toepassen in Mongolië.

Het bezoek is gepland in de laatste week van juni 2018.

De coördinatoren zijn Thijs Balk en Prem Dihal.

Laat een bericht achter