Single Blog Title

This is a single blog caption

Totstandkoming KNPSV & Farmacie Mondiaal studentenuitwisseling project

Op het KNMP congres in oktober 2013 zijn de K.N.P.S.V. en Farmacie Mondiaal (FM) met elkaar in contact gekomen. Al eerder heeft de K.N.P.S.V. samengewerkt met Farmacie Mondiaal, in het kader van voorlichting aan studenten over de werkzaamheden van FM.

Uit het gesprek bleek dat FM zoekt naar meer bekendheid onder (toekomstig) apothekers, in de hoop dat zij gemotiveerd raken en wellicht betrokken willen raken bij projecten van FM. Daarnaast zijn veel farmaciestudenten geïnteresseerd in uitwisselingen met het buitenland en het doen van vrijwilligerswerk.

Een samenwerkingsverband tussen de K.N.P.S.V. en Farmacie Mondiaal in de vorm van een project voor studenten farmacie lijkt dan ook een ideale gelegenheid om bewustzijn bij studenten te creëren van het bestaan van FM en haar werkzaamheden. Wellicht raken zij door een project in het buitenland gemotiveerd voor ontwikkelingssamenwerking en zullen zij in de toekomst in de functie van afgestudeerd apotheker werkzaamheden willen verrichten voor FM of donateur worden.
Daarnaast wordt studenten de mogelijkheid geboden hun persoonlijke ervaring te vergroten door hen kennis te laten maken met een andere cultuur en hen hier te laten samenwerken met de lokale bevolking.

In Rwanda heeft FM veel contacten in verband met projecten die ze daar al geïmplementeerd hebben. Het is een veilig, relatief ontwikkeld en ook mooi en interessant land. Vanwege de goede contacten is het mogelijk studenten hier mee te laten kijken/mee te laten werken in lokale apotheken, groothandels en/of ziekenhuizen.

Zowel de K.N.P.S.V. als FM zien een dergelijk project als ideale gelegenheid om studenten kennis te laten maken met ontwikkelingssamenwerking en een andere cultuur, hun persoonlijke ervaring uit te breiden en kennis te laten maken met FM als stichting.

Farmacie Mondiaal sponsort 50% van de kosten van de studenten en regelt wat praktische zaken in Rwanda. Voor het collegejaar 2014-2015 zijn 9 studenten geselecteerd om de reis te maken. De tegenprestatie voor de sponsoring is een projectverslag om de ervaringen en doelen op de website van FM te kunnen presenteren, daarnaast zal Blessing Odigie zal de studenten interviewen.

 

Laat een bericht achter